Press Clipping - Точни информации во вистински момент!

Нашите цели се да ви овозможиме најдобар преглед на информациите од Република Македонија, државите во регионот и пошироко. На тој начин ви помагаме во носењето на одлуки поврзани со вашите професионални ангажмани.
Ги следиме печатените медиуми, интернет порталите, радио станиците и ТВ каналите.

Press Clipping

 • Навремена и целосна информираност за областа на вашиот интерес;
 • Архива на информации од медиумите;
 • Пребарување и филтрирање на информациите по повеќе параметри;
 • Оценување на информациите (позитивно, негативно, неутрално);
 • И други услуги по ваше барање.

Филтрирање на следење на медиумите;

 • Според однапред договорени теми и клучни зборови
 • Според листи на медиуми
 • Медиумите се следат и се обработуваат во текот на целиот ден во зависност од тоа кога се дистрибуираат, односно емитуваат

Press Clipping е во еден документ во кој се содржани најважните податоци за објавите:
 • Датум на објавување,
 • Медиум,
 • Автор,
 • Рубрика,
 • Други податоци;

Временски период;
 • Утрински Press Clipping, во кој се обработени сите дневни информации од сите медиуми од претходниот ден до 20 часот;
 • Неделен Press Clipping во кој се обработени сите информации од сите медиуми од претходната недела;
 • Вонреден Press Clipping во кој се обработени информации од сите медиуми кои се од интерес на клиентот во било кое време;

Начин на доставата на Press Clipping
 • Преку е-пошта, во HTML формат со директен линк до медиумот каде е објавена веста и можност за генерирање на PDF формат.
 • Поставен на веб страна на која може да се логирате со свој пристап и лозинка во секое време. На веб страната можете да пристапите во секое време од сите уреди-компјутер, таблет, мобилен.
Ургентен Press Clipping

Добивајте информации од електронските медиуми во секое време. Информациите се доставуваат преку СМС, во кратка форма. Подоцна по потреба, ја доставуваме целата информација по електронска пошта.

Ургентен Press Clipping е наменет за случаи на ситуации кога одредени информации за кои објавуваат медиумите имаат клучна улога за вашето работење и углед.

Архивирање на Press Clipping.

Архивата, како и тековниот clipping може да се прегледува со услугата Internet e-clip. За да ја отворите нашата архива со информации, потребно е само да ја имате нарачано оваа услуга.

Во архивата се влегува со корисничко име и лозинка.

Објавите можат да се пребаруваат по датум, медиум, автор, наслов, содржина, клучен збор. Со помош на оваа услуга ќе имате брз и едноставен увид во сите собрани информации од вашиот clipping, а воедно:

 • Го штедите вашето драгоцено време при пребарувањето
 • Не ја оптоварувате меморијата на вашиот компјутер
 • Немате потреба од печатење на материјалот
 • Архивата можете да ја нарачате и на ЦД или ДВД


Press Clipping преку нас можете да нарачате и за медиуми од странство.

Тест период
Една недела за да се уверите во нашите услуги и нивната полезност за вас.

Контакт за консултации и нарачка;
office@netarh.mk
00 389 (0) 76 529 389
00 389 (0) 76 346 702

Назад

KOНТАКТ

Канцеларија во Германија

Митко Јованов

Телефон: +49 (1 76)38 031 136

Канцеларија во Скопје

Востаничка бр. 67б / 7 Скопје, Македонија

389 76 346 702

Ќе добиете одговор на вашата порака во рок од 24 часа во текот на работната недела.

Лоцирај местоположба
Close the map